2010-07-30

Sandefjord

Årets första semester var en fem-dagarstur till Sandefjord i Norge. Vi tog bilen till Strömstad på måndagsmorgonen och det gick fortare än planerat så vi fick ett par timmar där med. Bilresan dit gick över förväntan. Svante sov nästan hela vägen och Karla klarade sig utan mutor i ca 50 minuter. Då började det kalasas på kanelgifflar en masse. I Strömstad regnade det lite smått när vi entrade bana noll, dvs vi var allra första bilen på plats. Gick en promenad och fikade lite. Sen var det dags att köra på båten och en tråkig väntan som följd av det. Men till slut kom vi på och ur bilen. Svante började med att sova halva resan och Karla tog sig an lego, rithörna och tax free shop med ganska glada miner. Toaletterna var dock riktigt läskiga när man spolade efteråt så vi fick lova att inte spola...


Att man kör på färjan bland de första är tydligen ingen garanti för att få lämna den dito. I över 40 minuter satt vi bältade och redo innan vi till slut fick köra av bland de allra sista. Mindre poppis bland barnen. Väl av möttes vi av goda vänner och 10 minuter senare var vi framme vid ytterst mysig hytta vid den norska fjordkusten. Karla och 4 månader yngre Peder kom överens direkt och hade kanonkul under hela vistelsen. Karla sov i nederslafen av våningssäng ich hade supermysig koja där under. Nånstans tyckte hon att det var en bra idé att ta av sig blöjan (aldrig hänt förr) med lite blött resultat... Vädret var inte det bästa, men vi hann med att fiska krabbor, gräva, bada pool, spela fotboll, promenera, spana in Thor Hushovd och lite till. Bästa dagen var nog när vi åkte till ett djur/lekland ett par mil bort. Massor av djur, ett skoj tåg och bäst av allt. Studsmatta!!!





Om ditresan gick över förväntan gick det sämre hemåt. Färjan klarade sig galant, men under bilresan hade Svante större spel och skrek sig genom de flesta milen.

Inga kommentarer: