2011-06-07

Skolboksexempel

Enligt barnläkaren på Barnmottagningen är celiaki uteslutet i och med de blodprover som tagits. Jag vet att gastroskopi är det enda som är 100 %, men vill gärna tro att de professionella har rätt. Idag var vi på 18-mån-kontroll med Svante och både den läkaren och sköterskan sa att de aldrig sett en sån "glutenkropp" förut...


Nu visade vågen på 9520 g så vågen visade uppåt, men samtidigt vägdes han direkt efter stor portion middag... 80,8 cm lång. På fredag är det återbesök på Barnmittagningen. Återstår att se vad som händer då...

EDIT: kontrollvägde honom två gånger efteråt och han vägde då 9150 och 9100 g.

7 kommentarer:

Melkermamman sa...

Hur lång tid skulle det ta att prova kostomläggning? Jag menar om det nu, trots det barnmottagningen säger är glutenintolerans, borde det inte också kunnas testas genom att se om det blir förändring av att utesluta det? (börjar fundera över hur man bakar glutenfria kanelbullar)

Annan sa...

Inom 2 v borde väl magen vara ok, men det tar uppemot ett år innan en skadad tarm är hel (fast barntarmar läker säkert snabbare än vuxen). Men oavsett är det dumt att testa innan diagnos för det är svårt att sätta diagnos om man redan ändrat kosten. Så de flesta allergier kan man hemmatesta med, men inte denna :-(. Men om barnmott inte kommer med nåt vettigt söker vi vidare på annat sjukhus, det tyckte BVC att vi absolut skall göra med hans kurva och utseende. Det enda som på riktigt kan ge svar är tyvärr gastroskopi och sövning...

Melkermamman sa...

Men kräv det på fredag då. (Inte för att man så gärna vill att någon ska sövas utan orsak, men det måste ju vara farligare att inte göra något som kan visa vad som är fel)

Annan sa...

Sant... Det finns ett blodprov som jag tror "garanterat" kan utesluta det. Ska kolla upp det och se till att det tas åtminstone. Tusen tack fö att ni tar hand om Karla under tiden <3 <3 <3.

Melkermamman sa...

Kommer du att lita på det blodprovet då om det inte visar att det är gluten? Och de inte hittar något annat? Eller du menar att prova det först för att sedan röntga om det provet inte visar något och de inte har något annat förslag på vad som felas (Om nu något ens felas!)

När kommer Karla på fredag?

Annan sa...

Det provet jag tänker på ska kunna utesluta, men inte diagnosticera. Så för oss kan det ju ha värde i att avskriva celiaki, även om det inte ger oss svaret på vad/om det är nåt annat. Ska dubbelkolla säkerheten på det. Så är det neg så ska det ju inte vara celiaki (vilket jag inte hoppas stackarn har :-().
Vi har tid kl 10 så jag gissar att vi är hos er typ halv tio?

Theo och Norah sa...

Men lille killen... lycka till!!
kram